Де взяти гроші, якщо нема за що платити за кредит, реструктуризація кредиту

У нашому сучасному житті, бувають як чорні, так і білі смуги. Ми не можемо бути впевнені, що завтра також буде добре. На сьогодні у вас високооплачувана робота, і стабільна зарплата, немає 100% гарантії, що також триватиме і далі. Для зручності ви взяли кредит, який не впливає значно на ваш сімейний бюджет, і при наявності стабільної роботи щомісячні платежі його дуже скромні.
Через обставини, що не залежать від вас, наприклад: банкрутство, робота організації в збиток, закриття філії організації вашого роботодавця. Вас скоротили з вашої роботи, або просто закрилося підприємство. А це призведе до того, що ви не можете оплачувати кредит. А не виплата за обов'язковими платежами кредиту призведе до штрафних санкцій або зверненням банку до колекторів або судових позовів.

Серед позичальників кредиту існує думка, що реструктуризація кредитного боргу складна трудомістка і не реалістична процедура. Через цю думку, люди не користуються своєю можливість звернення до банку з процедурою реструктуризації кредитного боргу. При цьому багато банків готові після звернення переглянути графік платежів і надати реструктуризацію кредиту позичальникові. Банку вигідніше, якщо боржник самостійно виявив ініціативу довести до відома про свою не повноцінної фінансової здатністю і готовністю погашати кредитні зобов'язання, ніж передати справу до суду або звертатися до послуг колекторів. Звернення позичальника в банк з пропозицією реструктурувати борг перед банком, дає позичальникові значимий плюс, показуючи його сумлінність перед банком.

Сама процедура спочатку починається після звернення позичальника в банківське відділення з повідомленням виникнення у нього фінансової проблеми. Боржнику необхідно звернутися до відділення банку, повідомити кредитному інспектору про свою фінансову проблему, заповнити необхідні документи в банку, для подачі заяви на реструктуризацію кредиту. Для прийняття банком рішення про можливість реструктуризувати борг, банк запросить ще додаткові документи, щоб повноцінно оцінити, платоспроможність позичальника.

Перелік основних документів позичальнику для подання заяви про реструктуризацію банку:
1. Ксерокопія паспорта (якщо є сім'я також копія паспорта членів сім'ї).
2. Заява позичальника за формою банку.
3. Копія Договору по кредиту.
4. Оригінал або копія трудової книжки.
5. Довідку з роботи про заробітну плату за останні шість місяців до втрати роботи.
6. У разі реструктуризації іпотечного кредитування потрібно підтвердження, що немає іншої житлоплощі у позичальника.
7. Якщо позичальник звільнений через скорочення, то потрібно буде довідка, також потрібна ще довідка з біржі зайнятості із зазначенням суми допомоги позичальника.

Після отримання банком всіх вище перерахованих документів, на їх основі буде вже прийматися рішення щодо можливості реструктуризації кредиту. В даному процесі найважливіше надати, переконливі факти, що зниження вашої платоспроможності, відбулося з причин незалежних від вас. І що в подальшому ви готові далі погашати свій кредитний борг і виконувати зобов'язання перед банком і робити все для поліпшення свого фінансового становища.

Після схвалення можливо отримати кредитні канікули, оплату тільки відсотка, який нараховується на місяць, зміна періоду терміну кредиту з захопленням місяців.

Варто зауважити, якщо банк схвалив кредит реструктурувати, то варто до цього дуже серйозно поставитися і погашати в точні терміни, тому що в банку клієнт з такою проблемою ніби як порядний і відповідальний, але з іншого боку і проблемний і такі платежі будуть тримати на особливому контролі.